Представники неурядових організацій та громадських рухів Тернопільщини за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні об’єдналися у коаліції «За прозорі вибори».

Така коаліція створена у місті вже вдруге. На виборах народних депутатів 2012 року до неї увійшли 9 неурядових організацій. Керівник проекту Володимир Ханас відзначив, що громадські спостерігачі від коаліції тоді виявили багато порушень, які мали масовий характер і були систематичними.

Цього року коаліція створена спільно із Хмельниччиною та  об’єднала вже такі організації:  «Тернопільська правозахисна група», «Адапційний чоловічий центр», «Товариство дружби Тернопіль-Тирасполь», «Нівроку», «Рідне місто», ІЦ «Майдан Моніторинг», «Файне місто».

«Ми хочемо сприяти чесним і прозорим, а що найголовніше – легітимним виборам, тому закликаємо інші громадські організації та представників штабів усіх кандидатів приєднуватися до нашої ініціативи», – зауважив керівник коаліції «За прозорі вибори» Володимир Ханас.

Учасники коаліції  готові координувати свою діяльність з усіма політичними силами та кандидатами, які дійсно виступають за проведення чесних, прозорих та демократичних виборів в Україні.

 DSC0026

 

 DSC0021

Меморандум відкритий до підписання.

За коментарями звертайтеся:
Василь Ханас,
довготерміновий спостерігач Громадської мережі ОПОРА у Тернопільській області
(063) 47 -83 -852
Мар’яна Феник,
прес-секретар Громадської мережі ОПОРА у Тернопільській області
0966761411

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.