На центральній площі міста біля Будинку Торгівлі черкащан спонукали задавати запитання потенційному кандидату на мерське крісло Анатолію Бондаренку (ВО «Батьківщина»). Під час дійства велася пряма трансляція на інтернет-виданні «Про все».

Ведучі запитували випадкових перехожих та зацікавлених про наболілі проблеми, їхнє бачення розвитку міста, першочергові завдання, які має вирішити майбутній міський голова та ті запитання, які вони хочуть задати кандидату в мери Анатолію Бондаренку.  Уже традиційно виборці говорили про проблеми доріг, медицини, корупції тощо.

Зауважимо, що один із ведучих Денис Колесник сказав під час бесіди зі своїм візаві, що після екс-мера «залишилася розруха». Загалом онлайн-трансляція перебивалася  агітаційним роликом Анатолія Бондаренка.

Протягом години ведучі заходу нагадували, що скоро прийде сам кандидат, який зможе відповісти на всі запитання, проте раптово трансляція перервалася.  Як потім вдалося дізнатися, Анатолій Бондаренко на захід так і не з’явився.

online1

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.