25 травня відбудуться вибори міських голів у чотирьох містах Тернопільської області, а саме у: Збаражі, Зборові, Кременці та Монастириську.

У Збаражі серед претендентів на керівну посаду семеро кандидатів. Шестеро позапартійних самовисуванців - Роман Обізюк, Роман Полікровський, Віктор Садовський, Роман Адамович, Петро Cарабун, Сергій Паровий. Сьомий кандидат - член Збаразької МО “Народний Рух України” Зеновій Лучанко.

На міського голову Зборова заявки подали семеро самовисуванців. Позапартійні - Леонід Білик, Василь Кармазин, Олександр Мурашов, Олег Процик, Арсен Чудик. А також член ВО "Свобода" - Ігор Андрієнко та представник ПП „Удар” - Павло Борисюк.

У Кременецькому районі за крісло мера боротимуться п'ятеро позапартійних кандидатів. Проте, лише троє - самовисуванці - Ірина Микитинець, Сергій Сімчук та Лідія Мишаківська. МО партії „Громадська позиція” делегувала на вибори  Романа Ванжулу, а Кременецька МО ВО „Свобода” Володимира Раца.

Пятеро кандидатів подали заявки на вибори міського голови і у Монастириську. Позапартійні самовисуванці - Ольга Б’єнь, Володимир Марчук та Павло Пеляк. Андрій Старух йтиме на вибори, як член ВО „Свобода”, а Микола Дудра від ВО „Батьківщина”.

Відмітимо, що за Романа Полікровського, одного із кандидатів на посаду міського голови м. Збаража, роздавали людям під дверима кінопалацу «Каменяр» під час зустрічі там кандидата на пост президента України Олега Тягнибока.

ternopil obl ahit

 

За коментарями звертайтеся:
Довготерміновий спостерігач Громадської мережі ОПОРА у Тернопільскій області
Віталій Дембіцький
068 99 00 296
 
Прес-секретар Громадської мережі ОПОРА у Тернопільській області
Мар’яна Феник
0966761411
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.