8 травня Юлія Тимошенко перебуває на Херсонщині. До проведення зустрічей кандидатки з виборцями були задіяні посадові особи.

Візиту Юлії Тимошенко передувало широке аносування, яке містило порушення, а саме, плакати – запрошення, що були розвішені у різних місцях, не містять вихідних даних, тобто немає інформації щодо замовника та виконувача друку, що є порушенням Закону «Про вибори Президента» (ч.16 ст. 64 Закону). Представники партії Юлії Тимошенко вже не вперше нехтують цією законодавчою нормою.

На агітаційних матеріалах важливо вказувати вихідні дані, бо це дає знати, чи оплачується друк з виборчого фонду кандидата, чи для друку використовуються інші кошти.

Не всі в Херсоні раді візиту цієї кандидатки – про свідчать образливі написи, якими пошкоджені деякі плакати.

Перебування Юлії Тимошенко в нашій області почалося з відвідування м. Берислав (районний центр), де була проведена зустріч з виборцями. Сюди ж були організовано привезені виборці з міст Нова Каховка, Каховка та райцентрів Нововоронцовка, Велика Олександрівка, Високопілля, всього – біля однієї тисячі. Людей привозили на автобусах та приватних автомобілях. Зустріч тривала загалом годину, 40 хвилин зайняв сам виступ кандидатки.

Риторика виступу здебільшого була побудована на тезі, що до влади в Україні не повинні прийти олігархи: «Я ніколи не знімуся у першому турі на користь олігархів». Питання від публіки не входили в програму зустрічі, лише насамкінець прихильники мали змогу підійти поближче до Юлії Володимирівни і висловити свої почуття.

На цій зустрічі Юлію Тимошенко супроводжували посадові особи - голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Одарченко та голова Бериславської районної адміністрації Олексій Чачібая, вони підчас мітингу стояли поруч, що є порушенням: участь представників органів державної влади та місцевого самоврядування в агітаційних заходах забороняється Законом «Про вибори Президента» (ч.2 ст. 64), якщо захід відбувається у робочий час. Захід відбувався з 11.00 до 12.00.

Після поїздки до району, Юлія Тимошенко провела прес-конференцію в Херсоні. Цікавим було те, що значну увагу кандидатка приділила питанням силового блоку в державі. Перше на чому вона наголосила – це необхідність розбудови контрактної армії. Друге, відновлення і посилення оборонної прословості. Третє, закупівля новітнього озброєння, що має стати основою для стратегії стримання: «Ми миролюбний народ, але нам необхідно захищатися від наших ворогів». Наступне питання – це повне переформатування спецслужб із залученням іноземного досвіду. Також, Юлія Володимирівна запевнила, що необхідно повернути Крим. І на останок – теза про створення новітньої системи інформаційної і кібер безпеки.

dfghjk

Детальніше:
прес-служба Громадської мережі ОПОРА по Херсонській області,

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.