Голова Сумської обласної адміністрації Володимир Шульга зустрівся із братом курсанта Академії ВМС в Севастополі Олексія Харченка, який вирішив вступати до Кадетського корпусу, що розташований в Сумах. Чиновника супроводжував кандидат на посаду міського голови Олександр Лисенко.

Про те, що відбулася зустріч у Кадетському корпусі розповів сам чиновник на своїй сторінці в мережі Фейсбук 7 травня. На фото видно, що поруч з ним кандидат на посаду міського голови обласного центру Олександр Лисенко, який 5 травня офіційно пішов у відпустку з посади виконуючого обов’язки міського голови для участі у передвиборній кампанії. Тому він не міг супроводжувати голову Сумської ОДА в якості очільника міста.

Участь кандидата на посаду міського голови у офіційному публічному заході разом із головою Сумської обласної державної адміністрації є порушенням, а саме використанням адміністративного ресурсу.

Тим часом в.о. начальника управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Антоніна Кохан повідомила телефоном, що насправді Олександр Лисенко буде у відпустці не з 5 по 23 травня, як вказано в повідомленні на Муніципальному порталі, а з 12 по 23 травня, а тому приймає участь у заходах в рамках виконання своїх професійних обов'язків та агітації в робочий час не веде.

Lysenko i shulga

За коментарями звертайтесь:
Олександр Хоруженко,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
Ірина Стегній,
 прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90