Спостерігачі мережі ОПОРА у Києві щодня фіксують локальні передвиборчі акції. Все більше кандидатів, не сподіваючись винятково на зовнішню рекламу, спілкуються з виборцями безпосередньо. 

1 травня з 18 до 20 години на проспекті Воззєднання 16А кандидат в депутати Київради Олексій Новіковпровів свято для жителів Дніпровського району. Дітям роздавали солодку вату, учасники свята малювали на обличчах фарбами, танцювали з перевдягненими персонажами мультфільму «Мадагасхар». Також агітували за Петра Порошенка. Сам кандидат та його підлеглі роздавали агітаційні  матеріали: газети, наліпки.

novikov

 

novikov2

novikov3

novikov4

novikovgazeta

 

3 травня між озером Небреж та Тягле, що неподалік метро «Осокорки»відбувся  суботник, організований «Студреспублікою», в якому взяли участь небайдужі громадяни, добровольці «Студреспубліки», а також кандидати на посаду мера Києва зі своїми командами. До заходу долучилися кандидати Людмила Василенко, Микола Катеринчук, Ігор Насалик, а також представники Дарта Вейдера, Віталія Кличка і Лесі Оробець. 

 

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.