У місце розташування окружної виборчої комісії №108 прийшли озброєні чоловіки з вимогами надати допомогу в організації референдуму.

«Невідомі люди поставили нам ультиматум: або ми складаємо власні повноваження, або ж ми беремо участь у підготовці «референдуму» 11 травня. Ми повідомили про це ЦВК. Нам сказали, що завтра буде технічна перерва для нашої комісії. Всі члени нашого ОВК заявили, що готові працювати і далі, не дивлячись на погрози», - заявив голова виборчої комісії Куга Владислав Валерійович.

Після цього двоє членів комісії ОВК подали заяву до міліцію з проханням вжити заходів і виділити охорону всім членам комісії. Однак у міському відділку УМВС у м. Краснодону відмовились прийняти таку заяву, тому  члени комісії звернулись до начальника міліції Краснодона та добились того, що заяву було прийнято.

Вже о 22 годині в приміщення ОВК увійшла озброєна автоматами група сепаратистів у складі 10 чоловік на чолі з депутатом Краснодонської міської ради від Партії Регіонів Олегом Тарасюком у той момент, коли голова комісії Владислав Кугай і ще двоє членів комісії працювали з документами. Двох членів комісії озброєні люди закрили в одній кімнаті і поставили біля них автоматника, а по відношенню до голови комісії почали застосовувати фізичну силу.  Нападаючі на приміщення ОВК №108 вимагали від членів комісії список виборців для проведення референдуму, якого у них не було внаслідок зірваного сепаратистами засідання ОВК.

Згодом група озброєних людей розтрощила приміщення ОВК і частково знищили документацію, після чого пішла геть, вигнавши членів комісії з приміщення. Крім того роботу ОВК призупинено на кілька днів за рішенням ЦВК, дільничні виборчі комісії ще не створені, таким чином проведення виборів Президента України у 108 виборчому окрузі під загрозою.

 
 
Довідково:                                                                                                                        
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.