6 травняКіровоградську область з передвиборчим туром відвідав народний депутат, кандидат у Президенти Петро Порошенко. У Кіровограді кандидат провів прес-конференцію, відвідав військову частину А-0680 та провів зустріч з кіровоградцями на площі Героїв Майдану. Разом з ним у заходах брали участь  народний депутат Микола Томенко та політик Юрій Луценко.

У місті Олександрія  проанонсований захід за участі кандидата не відбувся у зв’язку з його  цього дня у пленарному засіданні Верховної Ради України.

На всіх зустрічах під час візиту Петро Порошенко наголошував на потребі безпеки для громадян України. «Перше, що сьогодні цікавить людей, - це безпека»,  - заявив кандидат. Також йшлося про інформаційну війну і причини подій на Сході і Півдні країни. «Це результат пропаганди. В тому числі і щорічні трансляції з Москви парадів 9 травня» -  наголосив Петро Порошенко на прес-конференції у Кіровограді.

Окремо на зустрічах йшлося про  підняття престижу професії військового та їхній захист: «Кожен боєць має бути застрахований на мільйон гривень, щоб сім’ї загиблих військових не ходили з протягнутою рукою. А тим, хто працює у зоні бойових дій, щодня виписувати "бойові", - вважає кандидат. – Бо сьогодні українська Армія перебуває в такому ж стані як Армія Росії під час першої Чеченської війни – голодні солдати і продажні генерали…»

На зустрічі з кандидатом у Президенти Петром Порошенком на площі Героїв Майдану були присутні кілька тисяч кіровоградців. Кілька сотень з них приїхали організовано. Спостерігачі ОПОРИ зафіксували безкоштовне підвезення автобусами на місце події учасників акції з кількох районів області та колективу одного з великих промислових підприємств, що може трактуватися як підкуп виборців кандидатом у Президенти. Також перед виступом кандидата на сцені  відбувся короткий концетр гурту «Мандри».

Учасники акції з районів області розповіли, що відвідати зустріч їх запрошували агітатори П. Порошенка. Тим часом перший заступник керівника обласного штабу кандидата Денис Богуш повідомив ОПОРІ, що обласний штаб жоден з автобусів не наймав і стосунку до підвезення людей не має.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує: згідно з частиною 6 статті 64 Закону України “Про вибори Президента”, передвиборча агітація, яка супроводжується наданням виборцям безоплатно або на пільгових умовах товарів чи послуг, вважається підкупом. Згідно з процедурою, Центральна виборча комісія оголошує попередження кандидату на пост Президента України, який вчинив таке порушення. Але лише у тому випадку, якщо суд встановив факт підкупу (пункті 1 частини 3 статті 56 цього ж Закону).

07.05 1

 

07.05 2

07.05 3

07.05 4

07.05 5

07.05 6

07.05 7

07.05 8

За коментарями звертайтесь:
Патруль Євгеній,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл.
+38 099 426 31 18,  http://oporakr.org/

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.