Через те, що ЦВК скасував реєстрацію кандидатів на пост Президента України Наталії Королевської та Олега Царьова, були проведені чергові ротації в складі окружних комісій. В Харкові та області зміни в керівному складі відбулися в п'яти ОВК, в двох з яких посади отримали представники кандидата Анатолія Гриценка.

Перші зміни в ОВК відбулися відповідно до Постанови ЦВК № 468 від 2 травня. Тоді знайшли заміну представникам кандидатів, що вибули в ОВК № 173 та 175. В першій комісії замість представника від Наталії Королевської тепер головуватиме представник від Олександра Клименка. В другій комісії місце заступника голови за поданням Олега Царьова зайняв представник Миколи Маломужа.

Подальші зміни відбувалися згідно Постанови ЦВК № 475 від 5 травня. Внаслідок чого в 179 ОВК обов'язки голови замість Наталії Сапальової (подання Олега Царьова) тепер виконуватиме представник Зоряна Шкіряка - Галина Шуліка.

Ще в двох комісіях № 170 та № 177 квоти заступників голови від екс-кандидатів Олега Царьова та Наталії Королевської відійшли до Анатолія Гриценка.

Таким чином, загальна картина представництва кандидатів в керівному складі ОВК Харківщини така: один представник - у Рената Кузьміна, по три — Олександра Клименка, Миколи Маломужа, Зоряна Шкіряка, чотири — у Анатолія Гриценка. У всіх інших дійсних кандидатів на пост керівника держави по два.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.