У виборчому окрузі № 64 районні газети публікують агітаційні матеріали кандидатів на посаду Президента України Юлії Тимошенко та Сергія Тігіпка без позначки «політична реклама». Також в одному номері газети розміщені матеріал про Юлію Тимошенко  з елементами чорного піару.

У номері газети «Життя Чуднівщини»  від 2 травня розміщено дві статті про кандидата на пост Президента України Юлію Тимошенко.  Одна «за», друга – «проти» неї. У статті «З людьми на сході потрібно вести діалог» йдеться про візити кандидатки в Донецьку та Дніпропетровську області та створення протоколу  взаєморозуміння з проросійськими активістами. У разі відмови підтримати протокол Тимошенко запевнила, що Україна змушена буде захищати свої кордони за допомогою створеного нею «Руху опору». І в цьому ж випуску газети «Життя Чуднівщини» на другій сторінці опублікована стаття вже з елементами чорного піару проти Юлії Тимошенко під промовистим заголовком «Газова історія української політики, або нариси до портрету Юлії Тимошенко». В ній критикуються підписані екс-прем’єркою газові угоди з Росією і наголошується, що Юлія Тимошенко – найоптимальніша кандидатура для Путіна. В кінці статті Тимошенко підозрюють у змові з Президентом РФ щодо знищення України як суверенної держави.

У номерах районних газет «Новий день та «Життя Чуднівщини» від 25 квітня були опубліковані однакові статті під назвою: «Потужна економіка об’єднає Україну», в яких зазначена думка  кандидат на пост Президента Сергія Тігіпка про суть конфлікту в Україні. Політик критикує дії уряду, та пропонує власний план виходу із кризи: побороти корупцію, зберегти старі та створити нові робочі місця, розвивати вітчизняне виробництво тощо. 

У тому ж випуску газети «Життя Чуднівщини» розміщена інша стаття під назвою «Щоб не спізнитися назавжди». Головною її темою є новостворений народний «Рух опору», проте в публікації присутній яскраво виражений агітаційний акцент за кандидата на пост Президента України Юлію Тимошенко. У матеріалі зазначено, що кандидат на пост Президента України є ініціатором створення «Руху опору», який покликаний взаємодіяти з силовиками в боротьбі проти російської агресії. Стаття закінчується схвальними відгуками політологів щодо даної ініціативи Ю. Тимошенко.

Спостерігачу ОПОРИ в редакціях газет пояснили, що дані публікації є передвиборною агітацією, проте замовники просили не вказувати це.    

Статті публікувалися без відповідного маркування «політична реклама», що є порушенням ст.64 Закону України «Про вибори Президента України».

Dodatok 1 stattya za Tigipko v Novy Den 25.04.14 Dodatok 2 stattya za Tigipko v Zhyttya Chudnivschyny 25.04.14

Dodatok 3 stattya za Tymoshenko v Zhyttya Chudnivschyny 25.04.14 Dodatok 4 stattya za Tymoshenko v Zhyttya Chudnivschyny 02.05.14

Dodatok 5 stattya proty Tymoshenko v Zhyttya Chudnivschyny 02.05.14

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.