У ході довготермінового спостереження у Кіровоградській області спостерігачами ОПОРИ зафіксовано порушення правил передвиборчої агітації. Так у окрузі №100 (м. Кіровоград) відбувається поширення газет з чорним піаром щодо кандидата у Президента Петра Порошенка.

kirovohrad black pr

Газета має назву «Тільки факти» і кожна її публікація містить критику на адресу кандидата у Президенти. Факт використання брудних технологій проти П. Порошенка зафіксований і  обласним штабом кандидата.  Перший заступник керівника обласного штабу Денис Богуш у коментарі ОПОРІ повідомив, що штабом призупинено поширення кількох тисяч таких газет у місті Кіровограді. «Усі подібні випадки ми будемо моніторити  і намагатися зупинити», - заявив Богуш. І зазначив, що поширенням газет не займається жоден з місцевих штабів.

У вихідних даних зазначено, що газету надруковано в ТОВ «УМП», замовник - Калиняк М.М., наклад – 30 000 примірників.

Ймовірно, терміни застосування брудних технологій повязані з візитом в область кандидата у Президенти П. Порошенка (6 травня 2014 року). Розповсюдження ідентичних газет зафіксовано спостерігачами ОПОРИ у кількох областях України.

Нагадуємо, важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Кіровоградського представництва Громадянської мережі ОПОРА: http://oporakr.org/ 

kirovohrad black pr2

За коментарями звертайтесь:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл.
+38 099 426 31 18
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.