У місті з’явилися нові друковані видання «Херсонский выбор» и «Люстра», які розповсюджуються безкоштовно, в них міститься інформація негативно-сатиричного характеру щодо деяких кандидатів на посаду міського голови.

Ці газети роздають люди без пізнавальних знаків та будь-якої прив’язки до певних політичних сил у людних місцях міста Херсона – на центральній площі, біля ринків. Публікації носять відверто принизливий характер. На одному з фото можна побачити кросворд, питання в якому побудовані як образливі звинувачення, що стосуються кандидатів в мери, а також інших відомих політиків всеукраїнського масштабу.

На газетах стоять фальшиві вихідні дані, тобто неможливо ідентифікувати власника і видавця.

Під нападки чорних парників підпали кандидати в мери: Зоя Бережна, Олексій Урсуленко, Станіслав Путілов. Коментувати ці пасквілі кандидати відмовляються.

ch1

 

ch2

ch3

ch4

 

Детальніше:
прес-служба Громадської мережі ОПОРА по Херсонській області
 ks.opora.2014@gmail.com

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.