Згідно з чинним законодавством, 30 квітня завершилась реєстрація кандидатів на посаду міського голови міста П'ятихатки Дніпропетровської області. Відомо, що 5 із 8 – самовисуванці, а інші 3 – представники від партій.

piatychatky dnipro

Вже близько півтора року в місті П'ятихатки пустує посада міського голови. В минулому цей пост обіймав Хіманіч С.М., який звільнився за власним бажанням. На цей час обов'язки міського голови виконує секретар Демянчук В.М., представник Комуністичної партії, який нині є одним із кандидатів на мерське крісло.

Більшість із зареєстрованих кандидатів – самовисуванці:

Галаган Раїса - нині пенсіонер, в минулому виконуючий обов'язки голови РДА;

Ірина Заткальниця - лікар-педіатр;

Вадим Зюсь - приватний підприємець;

Марія Фацак - тимчасово безробітна;

Сергій Карєйцев - юрист міської ради.

Серед претендентів на мерське крісло також є троє представників політичних партій:

Леонід  Юшко (ВО "Батьківщина");

Віктор Половар (Партія регіонів);

Валентин Демянчук (Комуністична партія).

Як повідомляє член ТВК Літвінова Олена, жоден із кандидатів ще не надав зразки агітаційих матеріалів і не звертався з проханням про допомогу для організації зустрічі з виборцями.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.