У останній день подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій чимало агітаторів при штабах кандидатів на посаду Президента України отримали пропозиції працювати у ДВК територіального виборчого округу (ТВО) № 190. А от у округах із центрами в інших містах ситуація напруженіша.

Лише від дванадцяти кандидатів подано представників у склад дільничних виборчих комісій ТВО № 192 з центром у Деражні. Щоб покрити всі 293 дільниці округу, бракує близько 900 чоловік. Не подали жодного представника від Юрія Бойка, Андрія Гриненка, Михайла Добкіна, Валерія Коновалюка, Рената Кузьміна, Вадима Рабіновича, Володимира Саранова, Василя Цушка і Дмитра Яроша.

У ТВО № 193 з центром у Кам’янець-Подільському подання до дільничних комісій зробили від 14 кандидатів на пост Президента України. У самому місті дільниці укомплектовані, а от у Кам'янець-Подільському районі не вистачає 327 осіб, в Чемеровецькому – 141. У сусідньому ТВО № 194 округу з центром у Дунаївцях окружна виборча комісія дочекалася подань на членів ДВК від тринадцяти штабів кандидатів, і тут також існує дефіцит у 580 осіб.

П’ятеро кандидатів усунулися також від формування дільничних комісій у ТВО № 195 із центром у Славуті. Жодна з комісій не представлена людьми від Юрія Бойка, Володимира Саранова, Володимира Саранова, Михайла Добкіна і Дмитра Яроша.

 
 
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.