04 травня 2014 р. В м. Алчевськ невідомі особи здійснили напад на агітаторів кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка та підпалили агітаційний намет.

Як прокоментував ситуацію  Юрій Гуков , голова міського виборчого штабу Анатолія Гриценка у м. Алчевськ : « Сьогодні здійснили  напад на 2 наших агітаційних намети. Це відбулося приблизно о 12 : 30.  Агітаційний намет знаходився на пр.. Леніна /Гмирі  Близько 20 молодих осіб напали на наших агітаторів, заявили, що виконують наказ народного губернатора Луганщини Валерія  Болотова. Вони запевняли, що згідно наказу народного губернатора  діяльність політичних партій на Луганщині заборонена та ніяких виборів не буде. Вони підпалили агітаційний намет та усю агітаційну продукцію.   Поки я приїхав, Вони пішли  туди, де розташований інший агітаційний намет ( м. Алчевськ площа 30 років Перемоги) та ножем порізали цей агіт. намет. Коли я під’їхав я побачив, що це були ті самі 20 молодиків.  Я визвав міліцію, написав заяву по цьому факту. Затримати нападників відразу правоохоронці не встигли».   

Слід відзначити, що в Луганській області раніше зафіксовані напади на агітаторів кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка. Такі напади відбулися на Луганщині:  22 квітня 2014 р. у м. Краснодон, 23 квітня у м. Алчевськ, 25 квітня у м. Антрацит.   

 

Довідково:                                                                                                                                                              

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.