Для того, щоб сформувати ДВК у Миколаївській області, не вистачає 952 людини. Така «калькуляція» склалася у спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА в Миколаївській області після збору даних.

В найкращій ситуації знаходяться ОВК, розташовані в місті Миколаєві. За повідомленням голови ОВК №129 Юрія Великого, для формування ДВК не вистачає 32 члена ДВК, а, як повідомив голова ОВК №130 Юрій Тимошин, - 25 членів ДВК. Але проблеми в цьому голови комісій не вбачають: штаби кандидатів в Миколаєві активізувалися, навіть деякі вже сьогодні, 4 травня, встигли привезти подання на вакантні місця.

Зовсім інша картина в інших окружкомах. Наприклад, ОВК №133 (центр м.Вознесенськ) для формування комісій не вистачає 106 членів ДВК, ОВК №134 (центр м.Первомайськ) – 150 членів ДВК, ОВК №132 (центр в мкр. Варварівка М.Миколаєва) – 259 членів ДВК, а ОВК №131 (центр м.Баштанка) – 380.

В деяких комісіях, як, наприклад, в ОВК №132, не зважаючи на кількість вакансій (259), достатньо оптимістично дивляться на ситуацію – членів ОВК більше турбує відсутність голови комісії (нагадаємо – це квота кандидата Д.Яроша, але жодного разу голова комісії не був на засіданні, та й з ЦВК досі заміни немає), аніж дефіцит членів ДВК (як відмічають в комісії, штаби активізувалися, тому запевняють, що вакансії будуть заповнені). А ось в комісії №134 поки що не знають, як будуть справлятися з ситуацією, - якщо кандидати в президенти з самого початку подавали «некомплект» подань на членів ДВК (наприклад, від О.Богомолець було тільки 50 подань, від А.Гриценко – 91, а від М.Добкіна – 131, між тим ДВК в окрузі – 161).

Найгірша ситуація в ОВК №131. Там не тільки не вистачає 380 членів ДВК, але й, за словами голови комісії Тетяни Тимофеєвої, немає зв’язку з сервером ЦВК, тому жодних документів чи жодних даних до Центральної виборчої комісії передати неможливо.

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785