Уже не вперше заявлені кандидати в Президенти відвідують місто Ніжин (виборчий округ № 211). Так, 3 травня на Чернігівській землі побував кандидат в Президенти – Олег Ляшко. За повідомленням довготермінового спостерігача Громадянської мережі ОПОРА, зустріч відбулася на площі імені Франка, де напередодні місцева самооборона встановила «місця для сепаратистів». 

Chernigiv 7

Активність з встановлення дерев’яних конструкцій, що символізують такий вид тортур, як посадження на палю, мала місце 2 травня. Вечором наступного ж дня кандидат в Президенти Олег Ляшко взяв слово на центральній площі міста біля міськвиконкому.

Близько 800 чоловік, серед яких була і молодь, і люди літнього віку, прийшли послухати кандидата. Промову останнього переповнювали заклики до єднання України, а також описи поточної ситуації на сході країни. Серед іншого Олег Ляшко закликав підтримувати тільки його кандидатуру під час голосування. Також зірковий гість представив кандидата на голову міського голови Олександра Безпалого, кандидатуру якого Радикальна партія Олега Ляшка висуває під час нинішніх місцевих виборів у місті Ніжині.

Chernigi 3

 

Chernigiv5

 

Також 3 травня о 17.00 відбулась зустріч в одному із мікрорайонів міста Ніжина громади з довіреною особою кандидата в президенти Анатолія Гриценка. У порівнянні з згаданим дійством за участі пана Ляшка, даний захід анонсувався погано, тому і був малочисленим. 

Ольга Різенко
прес-секретар
виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.