Одночасно з президентськими виборами в Миколаєві 25 травня будуть обирати і міського голову. Секретар Миколаївської міської ради, який зараз виконує обов’язки міського голови, Юрій Гранатуров балотується на посаду міського голови – він був зареєстрований кандидатом постановою Миколаївської міської виборчої комісії №242 від 26 квітня. Як він особисто повідомив ОПОРІ, у відпустку він не піде, і пояснив, чому.

- Вибори міського голови – не просто позачергові, вони надзвичайні, тому що вони проходять в надзвичайних умовах – в умовах глибокої політичної і економічної кризи, в умовах дуже високої агресії, яка зараз існує в суспільстві. Ще не відомо, що принесе нам 25 травня, якою буде ситуація, тому мені потрібно працювати з усіма міськими службами, в тому числі з управлінням внутрішніх справ, а також з усіма громадськими формуваннями тільки для одного – сбалансувати в місті ситуацію так, щоб в Миколаєві був мир і хоча б наймінімальніше життєзабезпечення. Це основа і принцип моєї роботи. Тому у відпустку я не піду, - сказав Юрій Гранатуров.

Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Миколаївській області Олена Кабашна заявляє наступне:

- Ми вважаємо, що головне в виборчому процесі – конкурентне середовище і рівні умови для всіх кандидатів агітувати за себе і представляти свої програми, а також дотримання чинного законодавства.

З точки зору Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів», кандидат на посаду міського голови, навіть якщо він є посадовою та службовою особою органу місцевого самоврядування, має право здійснювати агітацію навіть в робочий час (п.3 ч.1 ст.53). Разом з тим згідно ч.2 ст.55 цього ж Закону, кандидату на посаду міського голови не може бути відмовлено у звільненні на період передвиборної агітації від виконання виробничих або службових обов'язків за місцем роботи з наданням неоплачуваної відпустки. 

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785