3 травня в рамках передвиборчого туру Кіровоградську область відвідав кандидат у Президенти України, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко. В Олександрії він зустрівся з представниками громадських організацій, у с. Войнівка Олександрійського району – з місцевими мешканцями, а у Кіровограді провів прес-конференцію.

Спілкуючись з журналістами Анатолій Гриценко запевнив, що проведення антитерористичної операції цілком виправдане і законне: «Операція проводиться на законних підставах, в рамках закону про антитерористичну діяльність. І керує нею, як і має бути, керівник антитерористичного центру при СБУ. Згідно закону також можуть залучатися всі підрозділи, що, власне, і відбувається, тож будь-які негативні закиди в наш бік – це ворожі голоси». Президента Російської Федерації В. Путіна кандидат у Президенти назвав «агресором та фашистом».
На запитання про люстрацію відповів так: Я ж бачу улюстарцію простою. Треба подивитися, чи дотримувалася людина закону. Якщо ні – під суд. Далі визначити, крав чи не крав. Якщо крав, поверни награбоване і забудь про державні посади». Щодо кадрових питань, то зазначив, що виступає проти партійного принципу призначень на керівні посади у силових структурах, міністерствах, обласнх та районних державних адміністраціях.

Про ймовірність підтримки ним іншого кандидата у Президенти запевнив, що такого не планував: «Якби я бачив серед зареєстрованих кандидатів людину, яка готова з першого дня працювати сильніше, ефективніше ніж я, то не йшов на вибори».

Як запевнив заступник голови ОВК №104 Юрій Макітренко, від представників кандидата у Президенти А. Гриценка повідомлення про зустрічі в окрузі не надходило. Про візити в м.Олександрію та с. Войнівка була відсутня інформація у ЗМІ.

Gricenko 1

 

За коментарями звертайтесь:
Патруль Євгеній
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл.
+38 099 426 31 18

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.