Керівник штабу кандидата у Президенти Петра Порошенка у Київщині Володимир Ар'єв заявив, що готується позов до суду на голову обласного осередку Всеукраїнського об'єднання “Батьківщина” Костянтина Бондарєва — за статтю в партійній газеті.

Про це Ар'єв розповів у коментарі Громадянській мережі ОПОРА.

Він зазначив, що попередньо зідзвонився з Бондарєвим і перепитав, чи публікація не є фальсифікатом. Пан Костянтин підтвердив своє авторство. Юристи штабу Порошенка готують позов до суду.

Юристи зараз готують позов до суду, - повідомив Володимир Ар`єв. - Ми будемо діяти суворо у межах чинного законодавства.У цьому конкретному випадку як вирішить суд, так воно і буде”

Нагадаємо, у партійній газеті “Київщина. Моя Батьківщина” вийшла стаття голови київської обласної “Батьківщини” Костянтина Бондарєва з критикою кандидата у Президенти Петра Порошенка. Громадянська мережа ОПОРА констатувала, що сам матеріал не порушує законодавство, але зображення, яким він проілюстрований, суперечить статті 297 Цивільного кодексу України. Ця стаття твердить, що кожен має право на повагу до його гідності та честі, а гідність та честь фізичної особи є недоторканною. Ба більше, за міжнародними стандартами, очорнення репутації конкурента суперечить етичним нормам передвиборних перегонів.

lllk 001

 

lllk

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.