З 23 квітня на офіційному сайті міської ради Свердловська Луганської області  опублікована стаття з агітацією за кандидата в Президенти України Михайла Добкіна.

Згідно із опублікованою інформацією мова йде про кандидата від Партії регіонів Михайла Добкіна, де він пояснює окремі свої думки щодо змін до Конституції України та відповідно наводяться прямі цитати із його виступів на презентації його концепції змін до основного закону: «Це потреба часу, це реальна можливість сформувати бюджети не зверху донизу як було всі 23 роки нашої незалежності, а знизу вгору. Це те, про що багато говорили, але ніхто не зміг реалізувати» зазначив Михайло Добкін.

На підтримку заяв кандидата виступив і інший політик від  Партії регіонів – Б. Колесніков, який заявив: «Ми порахували, що якщо податки, як пропонує Михайло Добкін, залишити на місцях, бюджет Києва збільшиться в чотири рази».

Також в статті цитуючи  М. Добкіна йде мова про пропозицію створення так званих префектур від центральної влади для контролю за місцевими керівниками та про необхідність позаблокового статусу України. 

Згідно статті 64 закону України «Про вибори Президента України» забороняється участь у передвиборчій агітації органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим  та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, їх посадовим і службовим особам ".

Посилання на статтю http://svk.gov.ua/ru/news/view/caption/V_poiskah_resheniya_krizisa

image001 

Довідково:                                                                                                                                                                   

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.