В результаті вчорашніх подій в Одесі в лікарні помер депутат Одеської обласної ради В'ячеслав Маркін. Про це повідомив екс-голова облради Микола Пундик.

Markin

В'ячеслав Маркін був активним прихильником Куликового поля. Вчора, рятуючись від вогню, він вистрибнув з вікна Будинку профспілок і отримав травми. Радикали, що помітили його стрибок, підбігли до нього і почали добивати депутата. В результаті близько 4 ранку народний обранець помер в реанімації.

Крім того, за інформацією видання "ТАЙМЕР", ще одного депутата облради і лідера Куликового поля Олексія Албу побили ногами на виході з палаючого Будинку профспілок. Коли активісти Куликового поля спробували залишити палаючу будівлю, їх жорстоко побили і продовжували бити ногами вже на землі. Міліція цьому не перешкоджала і лише спостерігала здалеку.

Albu

Видання також повідомляє, що ще один лідер Куликового поля, висунутий кандидатом в мери Одеси, однак не зареєстрований міськтервиборчкомом Ростислав Барда, пропав безвісти - з вечора 2 травня він не виходить на зв'язок.

Нагадаємо, згідно сьогоднішніми даними прокуратури, в результаті вчорашніх подій в Одесі загинуло 46 людей, більше двохсот звернулися за допомогою до медичних установ, 20 з яких - співробітники міліції. Вісім людей померли від падіння з висоти. Усі опізнані жертви - жителі Одеської області.

За результатами вчорашніх подій міська влада оголосила триденний траур.

За матеріалами видання "ТАЙМЕР"

Фото: "Думская.net" і "ТАЙМЕР"

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.