На момент створення ОВК 182 ВО Тетяна Вороніна входила до складу комісії як заступник голови і представляла кандидата у Президенти Олександра Клименка. 30 квітня вона зайняла посаду голови за поданням кандидата Юрія Бойка.

14 квітня постановою ЦВК № 268 про утворення окружних виборчих комісій Тетяну Вороніну (за поданням Олександра Клименка) було призначено заступником голови окружної виборчої комісії 182 округу. За 11 днів, 25 квітня, ЦВК постановою № 372 достроково припинила її повноваження у зв’язку із внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру цього члену ОВК було включено до складу відповідної комісії.

30 квітня Тетяна Вороніна знову була включена до складу ОВК 182 ВО, однак, вже як голова і представник кандидата Юрія Бойка. Згідно із постановою ЦВК № 441, екс-заступниця голови очолила комісію, змінивши на цій посаді Аллу Токмань (за поданням Юрія Бойка). Притому це була вже не перша заміна в ОВК 182 ВО представника Юрія Бойка: перша голова комісії, Марина Сенкальська, за словами на той час заступника голови Тетяни Вороніної, виявилась мешканкою Львівщини і 17 квітня була замінена Аллою Токмань (постанова ЦВК № 297).

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.