Як повідомила голова комісії Інна Туркиня нині  у ОВК є кількість людей, достатня для формування ДВК з мінімально можливим складом  - 12 осіб.

Серед кандидатів, які подали документи для реєстрації членів ДВК:  Юлія Тимошенко, Зорян  Шкіряк, Петро Дорошенко, Василь  Куйбіда  Олег Тягнибок, Сергій Тигіпко, Михайло Добкін, Ольга Богомолець.

За словами Інни Туркині, подання від  Дмитра Яроша, Петра Симоненка і Василя Цушка  - неповні.

Також, за словами Інни Туркині, нарешті увімкнена система «Вибори» і від сьогодні уже не доведеться возити документи у ЦВК, натомість можна буде їх передавати електронним способом через систему. Також голова комісії повідомила, що районна влада забезпечила виборчий процес всім необхідним. Зокрема, Інна Туркиня зазначила, що ОВК дозволено використовувати ноутбуки від комплекту веб-спостереження, який на цих виборах не використовується.

 

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.