2 травня 2014 року Полтаву відвідав кандидат на пост Президента України Анатолій Гриценко. Він провів прес-конференцію з місцевими ЗМІ та зустріч з мешканцями обласного центру. Під час прес-конференції та зустрічі Анатолій Гриценко виступив з доповіддю щодо своїх планів змінити країну після обрання його на посаду Президента України. Особливу увагу кандидат приділив ситуації в Криму та на сході країни.

Анатолій Гриценко виступив з критикою дій влади по врегулювання критичної ситуації в східних регіонах та «здачу» Криму. На зустріч з кандидатами прийшло більше 700 мешканців обласного центру. Основний час зайняли відповіді на питання. Мешканців цікавили питання соціального захисту населення, питання боротьби з корупцією, люстрації органів влади, відношення Анатолія Гриценко до різних військових блоків, плани щодо реформування армії. При відповіді на питання щодо джерел фінансування соціальних програм, кандидат на пост  Президента України запропонував «взяти» ці кошти у українських олігархів, запропонувавши їм поділитися половиною своїх активів. Як приклад була наведена ініціатива декількох найбагатших людей світу, які добровільно перерахували значну частину своїх статків на благодійність. Ця ініціатива викликала підтримку людей, які прийшли на зустріч, більшість з яких були похилого віку. На жаль, механізм стимулювання такої добровільної пожертви наведений не був. Були і особисті питання, під час відповіді на які Анатолій Гриценко намагався додати трохи гумору.

 Оцінюючи свої шанси на перемогу в президентських перегонах, Анатолій Гриценко висловив впевненість у своїй перемозі і відмовився рекомендувати будь-якого кандидата на пост Президента України в разі, якщо він сам не вийде у другий тур.

Grytsenko POltava

Хоменков Сергій
координатор спостереження за виборами Президента в Полтавській області
0506362680