Сьогодні, 2 травня, фанати одеського «Чорноморця» та харківського «Металіста» вирішили провести марш «За єдність України». Фанати та небайдужі активісти домовилися про зустріч на Соборній площі о 15:00.

Однак на початку маршу, в якому взяли участь активісти Майдану, «Правого сектору», «Самооборони», а також харківські та одеські футбольні фанати, відбулися сутички із проросійськими активістами.

В районі Соборної площі гримлять вибухи, чути постріли, обидві сторони кидають один в одного каміння. Їх з перемінним успіхом намагаються розділити міліціонери, однак активісти чинять їм опір та кидаються у бійку. Активісти розбирають тротуарну плитку і кидають її в опонентів.

За словами кореспондента "Думская.net", на асфальті можна побачити кров. Наразі повідомляється про одного загиблого та більше десяти поранених.

Нагадаємо, що вчора видання “Взгляд из Одессы” повідомило, що в одній із груп «Вконтакте» розміщені заклики побити учасників маршу фанатів одеського «Чорноморця» та харківського «Металіста».

«Збір УСІХ небайдужих одеситів 2 травня в 13:30-14:00 біля пам'ятника загиблим співробітникам міліції на Олександрівському проспекті. Влаштуємо гідний прийом приїжджим гастролерам, які били людей під фашистськими гаслами на Сході країни і хочуть влаштувати безлади тут! Рівняння на Донецьк!», - повідомлялося в оголошенні.

За матеріалами "Думская.net" та “Взгляд из Одессы

Фото: www.od-news.com

Відео: «Думская.net»

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.