В окружну виборчу комісію № 144 (м. Арциз) кандидати в президенти не поспішають призначати своїх представників.

В окружній комісії за два тижні роботи змінилися шість членів комісії від Ольги Богомолець, Анатолія Гриценка, Олександра Клименка, Наталії Королевської, Олега Ляшка і Вадима Рабіновича.

Голова окружної комісії Василь Чернишов скаржиться, що вже неодноразово дзвонив в обласні штаби кандидатів Коновалюка, Саранова і Яроша та просив призначити представників для роботи в комісії, однак всі прохання залишилися без відповіді.

При цьому за ці ж два тижні роботи зі складу комісії пішли вже два секретаря Олександр Райчев і Олена Гуляєва (від кандидата на пост Президента України Юрія Бойка).

Обласний штаб Юрія Бойка довго не міг визначитися кого ж кооптувати до складу окружної комісії, однак 30 квітня ЦВК затвердила в якості секретаря комісії Тетяну Маслякову. Крім того, ЦВК замінила члена комісії від Дмитра Яроша — новим членом комісії став Ігор Сандул.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.