Під зустрічі громади Золочева з Юлією Тимошенко трапилася сутичка між прихильниками та опонентами кандидата. В результаті ледь не постраждав журналіст видання Zaxid.net, який намагався розібратися у ситуації, що склалася.

Декілька людей прийшли на віче з плакатами «Тимошенко – політична пенсія», «Ліда Котеляк, де наші гроші на дороги? Хватить нас дурити!», «Порошенко – наш Президент, Тимошенко – пенсія». До протестувальників підійшли прихильники кандидата Тимошенко та почали вимагати, аби ті заховали плакати. Отримавши відмову, один з них вирвав плакат та розірвав його. У епіцентрі сутички перебував журналіст Інтернет-видання Zaxid.net Данило Мокрик, який знімав дії мітингувальників на телефон.

Журналіст вимагав, аби один з прихильників кандидата представився, проте той у відповідь лише назвав себе «представником Золочівської громади». На вимогу Мокрик показав посвідчення журналіста, яке у нього невідомі намагалися вирвати з рук. Пізніше одному з «тимошенківців» не сподобалося те, що його знімають на камеру й він відібрав у Мокрика телефон. Натовп навколо зумів вмовити його повернути.

Після цього, у інцидент втрутилися представники правоохоронних органів.

Детальніше:

Ірина Швець, прес-секретар кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Львівській області – 032 254 61 63.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.