Окружна виборча комісія (ОВК) по територіальному виборчому округу № 187 (центр – м. Цюрупинськ Херсонської області) працює у штатному режимі, але є складнощі.

OVK 187 2

Цюрупинська ОВК на цих виборах розташована не в адміністративній будівлі, як це зазвичай було у цьому виборчому окрузі, а в офісній будівлі, де раніше був розташований будинок побуту «Біла акація». Офіційної стандартної вивіски немає, є лише роздрукована на аркуші А-4, табличка, яка розташована у середині будівлі.

OVK 187

Відбулися заміни у керівному складі ОВК: кандидат Олександр Клименко ввів до складу Дуку Тетяну Андріївну замість Акімової Валентини Федорівни.

30 квітня закінчився термін подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій. У виборчому окрузі № 187 цим правом скористалися лише 9 кандидатів у Президенти. Для мінімального складу ДВК необхідно, щоб було 12 членів, і якщо немає подань від кандидатів, то свої кандидатури має внести окружна виборча комісія. Для цього у них є час до 6 травня (ст.24 Закону «Про вибори Президента України»).

На одній з виборчих дільниць округу будуть голосувати 800 військовослужбовців, що виведені з АР Крим, їм тимчасово змінено адресу голосування без зміни постійної виборчої адреси.

На 6 травня в ОВК № 187 заплановане засідання по створенню дільничних виборчих комісій, що відповідає Плану заходів ЦВК.

За коментарями звертайтеся:
прес-служба Громадської мережі ОПОРА по Херсонській області,
ks.opora.2014@gmail.com
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.