У Запоріжжі перше травня відзначили лише представники Комуністичної Партії України. Вони зібрались на площі быля пам’ятника Леніну.

 komunisty zaporizhzhia

Близько 200 чоловік вийшли із комуністичними прапорами та банерами із написами «Долой национал-фашисткую хунту», «За нашу советскую армию». Під час заходу довгострокові спостерігачі ОПОРИ зафіксувавали роздачу листівок КПУ з критикою олігархів та закликом підтримати на виборах представника Комуністичної Партії України. Листівки з логотипом КПУ не містили жодних вихідних даних, що є прямим порушенням виборчої агітації.

komunisty zaporizhzhia2

Також під час заходу разом з прапорами КПУ та ряду громадських організацій було розгорнуто державний прапор України з написом: «БЕЗ ФАШИЗМА». На ньому був намальований червоно-чорний прапор, який було перекреслено хрест-нахрест. Це може трактуватися як неповага до державних символів України.

komunisty zaporizhzhia3

За коментарями звертайтесь:
Юлія Кривенко
прес-секретар
099 276 97 38
 
Катерина Коротченко
координатор виборчих програм ОПОРИ у Запорізькій області
380505006577
 
Довідка:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.