За кілька днів до приїзду до Хмельницького кандидата на посаду Президента України Петра Порошенка у місті розгорнулася робота зі зриву його зустрічі із виборцями. Слідом за активістами, які розклеювали листівки з анонсом його недільної зустрічі із хмельнчанами ішли їхні опоненти. Зірваними листівками встелено контейнери для сміття, а фото і відео цих дій опубліковано в мережі Інтернет.

Прес-служба виборчого штабу Петра Порошенка поширила повідомлення: «Троє налаштованих агресивно молодиків безпосередньо на очах у наших промоутерів зривали листівки з анонсами у центрі міста. На їхні протести, молодики заявляли: «Наш кандидат міцно приклеєний, не так як ваш – не зірвете». Вони мали на увазі Олега Тягнибока, афіші якого розклеювали поруч. Промоутери були змушені зупинити поклейку афіш, оскільки молодики провокували бійку».

На запитання, де поділися зірвані афіші, активістів штабу Петра Порошенка відсилали на сторінку «ХМЕЛЬНИЦЬКА СТУДЕНТСЬКА СВОБОДА» соцмережі «ВКонтакті».

xm-Poroshenko

Крім того, провокативний результат цієї акції на у мережі Facebook з посиланням на youtube опублікував місцевий активіст цієї організації Віталій Клименко.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.