Кандидат у Президенти України Сергій Тігіпко побував у обласному центрі 30 травня. Він відвідав концерн «Укрросметал», де зустрівся із працівниками, а також записав ефір на обласній державній телерадіокомпанії. І хоча офіційних заходів для преси не було, він погодився дати коротке інтерв’ю ОПОРІ.

- Ваше враження від поїздки в Суми? Про що говорили з людьми?

- В Сумах я спілкувався з людьми і мені здається сприймається моя теза «навести порядок і в першу чергу займатися економікою. Сумчани хочуть спокою, бояться громадянської війни, але разом з тим кажуть, що більше всього їх турбує безробіття, неможливість прогодувати та вивчити дітей, неможливість забезпечити себе на старість, всіх турбує зростання цін. Але настрій проукраїнський, хоча область під боком у Росії, але сепаратистських настроїв і близько нема.

- Чи реальна загроза зриву виборів?

- Так, загроза є. Бо невідомо чим завершиться криза в країні. У економіці дуже погані показники. Безробіття зростає, ціни зростають, люди бідніють і нічим хорошим це не завершиться. При цьому ніякої демонстрації боротьби з корупцією, покращення умов ведення бізнесу. На жаль, ситуація може загостритися і достатньо швидко.

- Як ви прокоментуєте інформацію про зняття з перегонів кандидатів, зокрема Олега Царьова.

- Це його справа. Сьогодні нелегкі вибори і нелегко всім. Але треба самим собі сказати, що в цьому винні в першу чергу політики, ті, які сьогодні кандидати в Президенти. Ми самі довели своїми діями чи бездіяльністю до такої ситуації. Тепер треба це ковтати, пояснювати, але це не привід щоб підігравати якимось іншим країнам, тим людям, які хочуть зірвати ці вибори. Я цього не сприймаю і переконаний, що президентські вибори повинні пройти своєчасно.

Раніше Роменський район Сумської області відвідував Олег Ляшко, але в обласному центрі не був.

За коментарями звертайтесь:
Олександр Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90
 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.