30 квітня у Харкові відбулася зустріч виборців із кандидатом на пост Президента України Анатолієм Гриценко. В рамках заходу кандидат говорив про проблеми влади у державі, прокоментував події на Луганщині та Донбасі, а також відповів на низку питань харків’ян.

hrytsenko kharkiv2

Спілкування із виборцями Анатолій Гриценко розпочав словами про здачу влади сепаратистам у Луганську. Він зазначив, що у світлі даних подій необхідно скликати позачергову сесію парламенту задля вирішення питання заміни верховного головнокомандуючого – Олександра Турчинова.

Не залишив поза увагою очільник «Громадянської позиції» і анонсування владою антитерористичних операцій в мережі інтернет. Під час розкриття даного питання прізвищ можновладців, яких він мав на увазі, Анатолій Гриценко не називав.

Немало уваги у своєму виступі кандидат присвятив питанням зовнішньої агресії. Окрім того, Анатолій Гриценко наголосив, що санкції відносно майна осіб із команди Віктора Януковича мають діяти не лише на територій Євросоюзу, а й в Україні. Награбоване майно запропонував віддати людям: «…если настроил домов, и это было ясно, что стоматолог один из десятков тысяч не может стать просто так миллиардером – это ворованое – значит, забрать эти дома, отдать людям: им негде жить. Честно, нормально».

Наостанок Анатолій Гриценко відповів на запитання, які турбували харків’ян і, розповівши не перший за вечір анекдот, закликав присутніх 25 травня прийти на виборчі дільниці.

hrytsenko kharkiv

 
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.