Не дивлячись на напружену суспільно-політичну ситуацію, в Донецьку передвиборча кампанія перейшла в активну фазу.

Спостерігачі спільної моніторингової кампанії ДОО ВГО «Комітет виборців України» та Громадянської мережі «ОПОРА» в Донецьку відзначають суттєве пожвавлення агітаційної кампанії кандидатів на пост Президента України.

Наразі передвиборчу агітацію розпочали окремі кандидати на пост Президента України. Перш за все, мешканці Донецька мають змогу оцінити роботу штабів кандидатів через візуальну політичну рекламу. За останні дні в окремих містах області у великій кількості з’явилися білборди Михайла Добкіна, Валерія Коновалюка, Рената Кузьміна та Сергія Тігіпка. Також політична реклама та замовні матеріали з’явилися в місцевих ЗМІ, зокрема на радіо, телебаченні, друкованій пресі та інтернет-виданнях. Найбільш активними в цьому напрямку були штаби Михайла Добкіна та Сергія Тігіпка, які є найбільш рейтинговими кандидатами в Донецькій області.

Крім того, окремі кандидати включилися в агітаційну боротьбу особисто, відвідавши регіон та провівши зустрічі з журналістами та виборцями. За останній тиждень Донецьк та область відвідали Анатолій Гриценко, Наталія Королевська та Ренат Кузьмін. Раніше це вже зробили Олег Ляшко, Юлія Тимошенко та Олег Царьов.

Як відомо, через напружену суспільно-політичну ситуацію та захоплення адміністративних будівель сепаратистами, передвиборча кампанія в Донецькій області стартувала значно пізніше, ніж в інших регіонах країни.

За коментарями звертайтеся до:
Олександр Іванов
Прес-секретар ДОО ВГО «Комітет виборців України»
(050) 569-23-05; (062) 337-63-16
 
Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ та ДОО «Комітет виборців України» — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня 2014 року, Мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює із 175 довготерміновими спостерігачами, що стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. У Донецькій області громадське спостереження за президентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітет виборців України».