У Херсонському обласному виборчому  штабі кандидата в Президенти Анатолія Гриценка використовують агітаційні матеріали без вихідних даних.

На колонах біля приміщення, де розташовується обласний виборчий штаб кандидата у Президента Анатолія Гриценка були помічені агітаційні плакати, які не містять відомостей про установу, яка здійснює друк, її тираж, інформацію про осіб відповідальних за випуск та замовника (ч.16 ст. 64 Закону «Про вибори Президента»).

Юрист штабу відмовився дати коментар, пояснюючи тим, що не має на це повноважень. Інший співробітник штабу пояснив, що ці плакати залишились після зустрічі кандидата з виборцями і ними прикрасили вхід до приміщення штабу, щоб «не пропадало добро». На диктофон давати пояснення відмовився. І також додали, що більшість співробітників, десь 60%, у штабі нові люди.

В кінці розмови працівники штабу пообіцяли дати більш чіткі пояснення після того, як обговорять ситуацію з керівництвом.

hjfk

Детальніше: прес-служба Громадської мережі ОПОРА по Херсонській області, ks.opora.2014@gmail.com

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.