Прес-служба кандидата на посаду Одеського міського голови Едуарда Гурвіца розповсюдила повідомлення, в якому попередила про можливі провокації проти політика.

hurvits odesa

Про це штаб Едуарда Гурвіца дізнався від активістів низки громадських організацій, яким надійшла пропозиція на платній основі взяти участь у провокації. За інформацією активістів, у найближчі дні в Одесі роздаватимуть пакети із гнилою картоплею, в які будуть вкладені фальшиві агітаційні матеріали від імені Едуарда Гурвіца. Повідомлялось також, що акцію планується провести відразу в декількох районах міста і для цього вже закупили картоплю, підготували мікроавтобуси і так званих волонтерів.


Едуард Гурвіц, коментуючи ситуацію, повідомив, що це вже не перша провокація проти нього: "Спочатку вони вночі розмальовували фасади написами «Гурвіц наш мер». Тепер додумалися роздавати від мого імені гнилу картоплю".

hurvits odesa2

Водночас, політик прямо не вказав на замовників провокації, однак натякнув на те, що ці люди після 2010 року скасували розроблені та функціонуючі при його каденції соціальні програми. Як відомо,  2010 році перемогу на мерських виборах здобув Олексій Костусєв.

Однак і самого Гурвіца також підозрюють у провокації. Так, ЗМІ запідозрили політика у організації провокації на мітингу-висуненні Геннадія Труханова: тоді невідомі розгорнули плакати із написами “Путін — наш президент” та “Росія за Труханова”.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.