У ніч на 30 квітня була пошкоджена машина так званого «народного мера» Дмитра Ніконова, який був зареєстрований кандидатом на посаду Миколаївського міського голови постановою Миколаївської міської виборчої комісії №236 від 24 квітня.

mykolaiv car2

У автомобілі «Suzuki», який знаходився у дворі будинку, в якому мешкає кандидат, і який зареєстрований на кандидата, було пошкоджено скло. Дружина кандидата Оксана Ніконова, яка й повідомила міліцію про цей випадок, сприйняла це, як залякування й попередження. За її словами, машина паркується у дворі вже 7-й рік поспіль, не на газоні, але таких випадків псування приватного майна  жодного разу не було.

Також як засіб тиску сприйняв подію і кандидат. Нагадуємо, що Дмитро Ніконов є одним з лідерів миколаївського "антимайдану", тому "народним мером" його називає виключно миколаївський "антимайдан" та російське телебачення, на якому він же встиг дати кілька коментарів. А  в попередньому Миколаївської міськради скликанні одіозний політик був депутатом міськради, очолював фракцію блоку Н.Вітренко. «Я є одним з активістів миколаївського «антимайдану» і розцінюю це як тиск на мене, на мою сім’ю, тому що цією машиною користується моя дружина (я не користуюся цією машиною, не дивлячись на те, що вона зареєстрована на мене). Тобто я вважаю, що в даному випадку через мою сім’ю здійснюється тиск на мене», - так прокоментував ОПОРІ цей випадок Дмитро Ніконов.

Як повідомили в ГЗГ Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області, за викликом на місце події виїжджала слідчо-оперативна група Ленінського районного відділку. Даний факт був внесений в ЄРДР, проводиться перевірка.

mykolaiv car

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.