Сьогодні, 30 квітня, відбулося одразу два випадки морального тиску на агітаторів за кандидата Анатолія Гриценка. Про це координатору виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Миколаївській області Олені Кабашній повідомив керівник обласного виборчого штабу Гриценка Олексій Лепішев.

За його словами, в Миколаєві агітаційні намети А.Гриценка з’явилися з 22 квітня, але тільки сьогодні до агітаторів була виявлена агресія з боку невідомих. Підозру в штабі А.Гриценка викликає той факт, що майже одночасно прояви агресії були направлені на агітаторів в наметах, розташований в різних районах міста, - біля Центрального ринку (округ №129) і на пр.Октябрському (округ №130).

Якщо до агітаторів в наметі біля Центрального ринку тричі підходив один й той же чоловік старший за 50 років, який називав А.Гриценка фашистом та з нецензурною лайкою вимагав від агітаторів прибрати намет, то біля іншого намету в іншому районі міста невідомі діяли інакше.

Як розповів керівник обласного виборчого штабу, спочатку до агітаторів підійшли дві дуже агресивні жіночки в віці, які, навіть не вислухавши відповідей на свої запитання, чому тут розташований намет А.Гриценка, та чи є дозвіл на його встановлення, почали погрожували викликати міліцію та якусь охорону, якщо намет не буде прибраний. Одна з жінок навіть хапала молоду жінку-агітатора за руку, хапалася за намет. Після того вони одразу зникли, але буквально через декілька хвилин під’їхав чоловік на машині, який почав ставити ті ж самі запитання та вимагати прибрати намет. Його «виступ» також був не дуже довгим, але після його від’їзду до агітаторів підійшов ще один чоловік, який поводив себе так само й вимагав того ж – прибрати намет.

«Ми не можемо виставити охорону біля кожного нашого намету, - сказав ОПОРІ керівник Миколаївського обласного виборчого штабу А.Гриценка Олексій Лепішев, - але ми будемо звертатися з заявою до міліції з приводу цих проявів агресії».

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785