У останній день прийому документів у київському міському виборчкомі вилаштувалася  величезна черга.

kyiv mistsevi vybory

Як повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook депутат Київради Олексій Давиденко, запис людей у чергу здійснює людина у камуфляжі. Нині у списку більше ста людей.

 

Записуватись почали з 6 години ранку. За словами Олексія Давиденка, невеликий грошовий внесок спричинив появу величезної кількості бажаючих взяти участь у виборах. Згідно з рішенням ЦВК, розмір грошової застави для кандидатів у депутати Київради, висунутих у багатомандатному виборчому окрузі, і для кандидатів на крісло мера становить 51 тис. 964 грн, а розмір грошової застави для кандидата у депутати, висунутого в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі, - 866 грн.

Раніше голова київської міської виборчої комісії Василь Городиський повідомив мережі ОПОРА про те, що комісія очікує документів від щонайменше 30 кандидатів у міські голови та 1200 кандидатів у депутати Київської міської ради.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.