У Києві одразу кілька кандидатів у Президенти та міські голови почали активну листівочно-газетну агітацію, не надто переймаючись дотриманням чинного законодавства.

Зокрема, представник мережі ОПОРА виявив листівки без вихідних даних з портретом кандидата у мери Миколи Катеринчука. У листівці йдеться про створення муніципальної поліції у Києві, співпрацю з органами правопорядку районних загонів самооборони, про верховенство права і безпеку громадян, які гарантує кандидат у разі його обрання на посаду.

 kyiv ahit katerynchuk

Також розгорнуто намети партії «УДАР», де роздають газету про позитивні якості  Віталія Кличка. Звертає на себе увагу соціологічне опитування, датоване січнем 2014 року (до моменту «гарячих» подій на Майдані незалежності у Києві).

kyiv ahit-klychko

Крім того, спостерігачі мережі ОПОРА зафіксували перший зразок антиагітації у Голосіївському районі Києва. На листівці, яка теж не містить вихідних даних, розміщені фотографії рейтингових кандидатів у поєднанні з технічними і зверху постер з написом: «Не вірю».

kyiv ahit

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.