29 квітня 2014 року кандидат на посаду Президента України Анатолій Гриценко завітав до Луганська, де провів зустріч із студентами та громадськістю.

hrytsenko luhansk

Анатолій Гриценко відвідав Луганський національний університет ім. Т. Шевченка, де поспілкувався зі студентами вищого навчального закладу. Кандидат у Президенти висловив думку про те, що якнайшвидше необхідно вирішити політичну кризу у східних регіонах України. Причиною нинішньої політичної кризи він вбачає спробу Кремля дестабілізувати ситуацію в Україні напередодні президентських виборів. Політик зазначив, що перш за все молодь має визначати майбутнє України.

Під час зустрічі з громадськістю Анатолій Гриценко обговорив найактуальніші теми для країни. Зокрема він підтримав ідею про те, що громадянам України треба надати право купувати і зберігати зброю для самозахисту: «Кожен громадянин України повинен мати можливість захистити себе та свою родину, особливо, коли в сучасних умовах Луганськом ходять озброєні бандити». Лідер «Громадянської позиції» висловив невдоволення діями центральних органів влади відносно діяльності сепаратистських рухів на сході України, зокрема розкритикував непрофесіоналізм міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. У той же час Гриценко відмітив, що ще не сформувалася та критична маса людей, які зберуться на Майдані та побудують нову владу. Разом з тим під час спілкування з виборцями Анатолій Гриценко наголосив, що вибори Президента мають відбутися 25 травня 2014 року в Україні і в жодному разі не можуть бути перенесені.

 

 
Довідково:                                                                                                                                                      
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.