У ніч з 26 на 27 квітня в області були пошкоджені білборди із передвиборчою агітацією кандидата на пост Президента України Михайла Добкіна. Порушниками вже зацікавилася міліція.

У заяві СЗГ УМВС України в Тернопільській області йдеться про те, що правоохоронці проводять перевірку за фактом пошкодження білбордів одного із кандидатів у Президенти. Поки що не встановлено осіб, які облили фарбою і зеленкою зображення регіонала. Але зараз вирішується питання про внесення відомостей про виявлені факти до єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою квалiфiкацiєю кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах, — карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів до­ходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років).

Позицію цих невідомих хуліганів підтримали багато тернополян. Про це свідчить, по-перше: підтримка тернопільських Автономних націоналістів, котрі негативно висловлювалися про розміщення реклами цього кандидата. По-друге: утриматися від заробляння на рекламі Добкіна закликав керівник тернопільської «Свободи» Роман Навроцький. По-третє: інформація про те, що буде відкрите кримінальне провадження за скоєне, викликала обурення серед молоді міста, це можуть підтвердити коментарі у соціальних мережах, які також свідчать про те, що розділяють позицію цих молодиків.

280420141005

 

dobkin

 dobkin2

dobkin3
Прес-секретар Громадської мережі ОПОРА у Тернопільській області
Маряна Феник
0966761411

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.