Сергій Тігіпко з дружиною придбали одеський «7 канал», який раніше належав екс-меру Одеси Олексію Костусєву. Про це повідомило видання «Откат» з посиланням на свої джерела.

«Інформація про намір Костусєва продати медіаресурс з'явилася на початку квітня. «7 канал», а також ряд інших проектів був задуманий ним ще під час роботи мером. Після вимушеного звільнення потреба в медіа, утримання яких обходиться недешево, практично відпала», - стверджує видання.

Сума угоди не розголошується. За деякими даними, мова йде не про повноцінний продаж, а про передачу активів на якихось, можливо, політичних умовах.

Слід зазначити, що у випуску новин від 24 квітня на «7 каналі» близько півтори хвилини було приділено інформуванню про створення депутатської групи "Сильна Україна" в Одеській обласній раді. Чи мав сюжет ознаки політичної реклами політсили Тігіпка, ви можете самі визначити, переглянувши відео (4:37-5:48): 

 

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.