Провладна партія та її функціонери є фаворитами інформаційного поля Чернігівщини. Мова про кандидатку пані Тимошенко та народного обранця Валерія Дубіля, інформація про яких домінувала в комунальній пресі над матеріалами інших гравців політичного поля регіону. Громадянська мережа ОПОРА ознайомилася з пресою, яка вийшла у продаж на Чернігівщині наприкінці попереднього тижня.

chernihiv

Багато народних обранців не залишили пересічного мешканця поза увагою у зв’язку з Пасхальними святами. Святкові привітання від Валерія Дубіля, народного депутата (ВО «Батьківщина») та за сумісництвом очільника штабу Юлії Тимошенко, серед інших кількісно домінували у районній пресі. У той же час інформаційна присутність народного депутата Олега Ляшка (позафракційний) була точковою і виходила за межі мажоритарного округу, за яким останнього було обрано під час парламентських виборів 2012 року.

У свою чергу, зріз поточного тижня показує, що інформація від імені народного депутата Ігоря Рибакова (позафракційний) сконцентрована виключно на територіях мажоритарного округу, який приніс йому перемогу на виборах-2012. Нагадаємо, що свою офіційну заяву щодо проведення президентських виборів та підтримки когось з кандидатів у Президенти Ігор Рибаков обіцяв зробити після Великодніх свят. 

Не залишає інформаційне поле Чернігівщини народний депутат Михайло Чечетов (Партія регіонів). Майже ідентичні інтерв’ю, а подекуди святкові привітання від імені політика були опубліковані в комунальних виданнях Чернігівського, Городнянського, Щорського, Ріпкинського районів. Частина з них – території постійної інформаційної присутності пана Чечетова.

Примітно, що поряд із розміщенням інформації на носіях зовнішньої реклами в Чернігові, Соціалістична партія України працює і в пресі міста Прилуки (виборчий округ № 212). Принагідно відмітити, що це місто – робоча зона народного депутата Миколи Рудьковського (позафракційний), який був обраний за Прилуцьким мажоритарним округом на парламентських виборах 2012 року. А більш ніж півроку тому, за повідомленням преси, останній очолив згадану партію.

Як то стало звичним, без «оди царю» в Чернігівській пресі не обійтися. Явно агітаційний матеріал із згадуванням кандидатки Тимошенко під назвою «Смачні подарунки до Великодня» був опублікований у газеті «Коропщина» без жодної помітки. 

chernihiv2

Цікаво, що питомо агітаційний матеріал на користь кандидата Тігіпка на цьому тижні був опублікований лише в Щорській районній газеті. Останній постав перед читачем у ролі конструктивного та мирного політика.

Прес-служба «Свободи» працювала цього тижня так само точково. Їх повідомлення з’явилося лише в газеті «Вісті Сосниччини».

Разом з тим, ряд районних комунальних видань, зокрема, Чернігівське, Щорське та Козелецьке, вийшли із запізненням. За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, причиною цьому були фінансові труднощі.

Ольга Різенко
прес-секретар
виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
093 790 90 94
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.