Заляпаний фарбою білборд кандидата в Президента України Михайла Добкіна спостерігач ОПОРИ зафіксував в районі дріжджового заводу на початку вулиці Хотинської.

Зовнішня реклама Михайла Добкіна у Чернівцях з’явилася на минулому тижні. Згідно з інформацією ОПОРИ, випадки псування біг-бордів саме цього кандидата були зафіксовані уже в декількох регіонах України.

Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством, псування білбордів можна кваліфікувати як  порушення виборчого права (перешкоджання вільному здійсненню громадянином свого виборчого права або перешкоджання діяльності іншого суб'єкта виборчого процесу), що тягне за собою кримінальну відповідальність. У статті 157 пункті 2 Кримінального кодексу України зазначено: «ті самі діяння, поєднані із застосуванням насильства, знищенням чи пошкодженням майна,  погрозою застосування насильства або знищення чи пошкодження майна, або іншим способом, - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років». 

Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА  http://oporacv.org/ 

dobkin chernivtsi

За коментарями звертайтеся до:
Надія Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua
Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,
тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.