Штаби кандидатів в Президенти не забезпечують належну роботу ОВК №132. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

На засідання ОВК приходить дуже мала кількість членів комісії, дуже багато часу займає збирання кворуму. Це стосується представників таких кандидатів в Президенти, як Д. Ярош, Н. Королевська, В. Цушко, О.Ляшко, В. Саранов.

Вже два тижні комісія працює без голови, який є представником від кандидата Д.Яроша. Але досі штаб цього кандидата не вніс в ЦВК відповідне подання на заміну. Відсутність голови створює проблеми в роботі ОВК. Наприклад, голова комісії повинен розписатися в акті прийому комп’ютерів, приміщення, іншого обладнання для ОВК від Миколаївської РДА, але голови комісії немає. Поскаржилася спостерігачу ОПОРИ на складності в роботі ОВК 132 і довірена особа від кандидата П.Симоненка Олена Симоненко: вона не могла внести подання щодо кандидатур до складу ДВК протягом минулого тижня, адже не було навіть журналу для внесення подань.

Керівний склад ОВК №132 запрацював тільки вчора, 28 квітня. І хоча голови комісії досі немає, був змінений заступник голови (ним став представник кандидата В. Рабіновича Олександр Штабура, який повідомив, що він немає досвіду у виборчому процесі), секретар комісії Ірина Домарацька від кандидата Ю.Тимошенко також тільки приступила до роботи.

Як відомо, комісія  повинна ухвалити подання щодо кандидатур до складу ДВК до 1 травня включно. Комісія приступила до цього тільки 28 квітня з хитким кворумом.

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.