У виборчих округах Кіровоградської області Центральна виборча комісія зареєструвала довірених осіб ще 5 кандидатів у Президенти України: Петра Порошенка, Ольги Богомолець, Дмитра Яроша, Олега Ляшка та Зоряна Шкіряка.

Петра Порошенка в області представлятиме головний лікар обласного онкологічного диспансеру Костянтин Яриніч, підприємці Андрій Райкович та Олег Голімбієвський, депутат обласної ради Олександр Демчук та педагог з міста Олександрія Сергій Коваленко.

Довіреними особами кандидата у Президенти Ольгу Богомолець будуть представники найрізноманітніших професій - педагог Наталія Вельгун, фермер Олексій Цокалов, соціальний працівник Вікторія Капелюшна, підприємець Андрій Дробін та пенсіонерка Вікторія Лаєвська.

Кандидата у Президенти від «Правого сектору» представлятимуть в області  Ігор Святокум, Юрій Новотворов, Дмитро Кравець та Олександр Руссу. Усі – тимчасово непрацюючі.

Олег Ляшко має поки що представників лише в трьох з п’яти округів Кіровоградської області – це пенсіонер, колишній ударівець Валерій Колесник, тимчасово непрацюючий  Віктор Козловський та  підприємець Андрій Володько.

Кандидата у Президенти Зоряна Шкіряка представляють пенсіонерка Світлана Степанова, викладач ПТУ Віталій Овчінніков, адвокат Ігор Обрізків, працівник «Кіровоград-стандарт  – метеорологія» Роман Холоденко та працівник  ТОВ "Снекпродмаш" Володимир Жилов.

Нагадаємо, згідно частини другої статті 24 Закону України «Про вибори Президента України», внесення до окружної виборчої комісії подання щодо кандидатур до складу дільничних виборчих комісій  має право сам кандидат на пост Президента України або довірена особа кандидата на пост Президента України в загальнодержавному або відповідному територіальному виборчому окрузі. Подання на членів ДВК триває до 24.00 1 травня 2014 року.

Раніше в округах Кіровоградської області  були зареєстровані довірені особи кандидатів у Президенти Юлії Тимошенко, Петра Симоненко, Михайла Добкіна, Василя Куйбіди та Анатолія Гриценка.

Прес-служба Кіровоградського представництва Громадянської мережі ОПОРА,  http://oporakr.org/
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.