Кандидат в президенти Валерий Коновалюк просить Вищий адміністративний суд визнати протиправною бездіяльність  в.о. Президента України Олександра Турчинова.  Про це кандидат заявив у понеділок 28 квітня під час прес-конференції у Києві. 

Коновалюк  вважає, що саме бездіяльність Турчинова призвела до  втрати Україною частини території, майна, зокрема, військового. А також у зв’язку з цим виникла загроза безпеці громадян і була порушена нормальна діяльність органів державної влади. Крім того, кандидат просить  суд зобов’язати Турчинова притягнути до відповідальності винних у розкраданні матеріально-тхнічної бази збройних сил. Також, Коновалюк закликає парламент забезпечити кримчанам  можливість через мережу інтернет взяти участь у виборах Президента України.

Також кандидат висловив сумніви у можливості нормальної робити більшості виборчих дільниць на Донбасі, закликав українських олігархів віддати борги Україні, проанонсував свою поїздку за кордон та похвалився розробленим Трудовим кодексом України.

 
 

Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.