Протягом минулого тижня, на Волині активізував свою агітаційну кампанію кандидат на пост Президента України Михайло Добкін. Його агітаційні білборди були розміщені у різних містах області. Білборди на підтримку Олега Ляшка також присутні на Волині.

dobkin lutsk

Як повідомлялось нами раніше, 24-25 квітня у м. Нововолинську (ВО №19) було зафіксовано перші факти псування зовнішньої реклами цього кандидата. Зокрема, агітаційні білборди Добкіна було облито вапном та порізано. Після таких випадків зовнішня реклама цього кандидата в містах виборчого округу № 19 була знята.

На вихідних факти псування зовнішньої реклами цього кандидата були зафіксовані й в інших містах. Так, 26 квітня у Луцьку (ВО №22) невідомі особи закидали зеленкою та багном білборди Михайла Добкіна, що були розміщені у різних районах міста (зокрема, по пр. Соборності, вул. Рівненській, Карпенка-Карого та перехресті вул. Ківерцівської та Стрілецької). У м. Ковелі (ВО №21) зовнішню рекламу цього кандидата також облили зеленкою. Зокрема, один з таких понищених білбордів був зафіксований спостерігачем ОПОРИ 27 квітня у м. Ковелі по вул. Володимирській.

В тому ж таки м. Ковелі, 27 квітня спостерігачі  Громадянської мережі ОПОРА зафіксували факти пошкодження білбордів кандидата в Президенти України Олега Ляшка. Невідомі  облили зеленою та червоною фарбами його зовнішню рекламу, що розміщена по вул. Володимирській та вул. Сагайдачного.

liashko kovel

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області

За коментарями звертайтеся до:
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.  
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.