Михайло Добкін не вийшов зі свого літака на Херсонському летовищі, бо його зустрічали місцеві активісти.

dobkin kherson

(Фото: Максим Магда)

28 квітня о 9:00 літак Михайла Добкіна приземлився в Херсонському аеропорту, його зустрічали активісти місцевої Самооборони, Автомайдану, Правого сектору та журналісти – всього більше як 100 осіб, які мали намір не пустити кандидата у місто. До активістів звернувся колишній губернатор Херсонщини Микола Костяк, з боку активістів на нього посипалися звинувачення у роботі на колишню владу, на що Микола Михайлович спробував розповісти про свої досягнення на посту очільника області. У відповідь він отримав «атаку» яйцями, борошном, зеленкою. Під «обстріл» потрапила і місцева журналістка Дар’я Морська, яка працює на видання близькі до Партії Регіонів, її теж облили зеленкою.

dobkin kherson2

З огляду на таку ситуацію кандидат у президенти Михайло Добкін не наважився вийти з літака і за 20 хвилин вже відлетів до Харкова.

Спроба отримати коментар у представників Партії регіонів була неуспішною. Всі, у кого намагався взяти коментар спостерігач, відмовлялися та радили зв’язатися з головою штабу М. Костяком. Враховуючи ситуацію, зв’язатися з ним нині неможливо.

Головний редактор видання А. Гриценко, у якому працює журналістка Д. Морська, на своїй сторінці у Фейсбуці прокоментував ситуації, як тиск на журналістку та перешкоджання її професійної діяльності

За коментарями звертайтеся:

прес-служба Громадської мережі ОПОРА по Херсонській області,

[email protected] 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.